1 Ekim 2014 Çarşamba

Saran Holding’in 20. yılının da kutlandı-Yılmaz Parlar

TÜRKİ CUMHURİYETLERİ’NDE
YENİ SPOR KANALI STANSPORT

Saran Holding tarafından Türk Cumhuriyetleri’nde yayın yapmak üzere kurulan Stansport yayın hayatına başladı.
Dünyanın en zengin spor içerikli kanalı Stansport
29 Eylül 2014 Pazartesi günü Four Seasons Hotel’de gerçekleşen   özel davet ile tanıtıldı. 

Saran Holding’in 20. yılının da kutlandığı Sadettin Saran’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye sanat, siyaset ve spor dünyasının  seçkin davetlileri katıldı.
medya ve yayıncılık sektörünün gelişmesini hedefliyen yatırımları olan Saran Holding, uluslararası bir yatırımla Saran Holding bünyesinde Türki Cumhuriyetleri’nde yayın yapmak üzere kurulan spor kanalı Stansport,u hayata geçirdi.

 Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran yaptığı çok kısa açılış konuşmasında “80’li yılların sonunda, Türkiye henüz özel televizyonlarla tanışmamışken dünyanın en büyük spor kanalı ESPN’nin kapısından girerken kurduğum bir hayalin gerçeğe dönüşmesine tanık oluyorsunuz. Sınırları Türkiye’yi aşan, sporun her dalını ekrana getiren, dünyanın tüm liglerini izleyebileceğiniz bir kanal düşlemiştim, Stansport bu hayalin bir ürünüdür”dedi.

Konuklar daha sonra Serbest futbol dalında 6 şampiyonası bulunan Fransız yıldız ‘Futbol Sihirbazı’ lakaplı Sean Garnier’in eşsiz  şovunu izledi.

Spor sihirbazların gösterisi sonrası  Barmen Selami Görülmez’de mesleki becerilerini konuklara sunarak ikramlarını yaptı.

Geceye renk katan Türkiye’ye ilk kez gelen ve davette sergilenen  NBA’de şampiyonluğu göğüsleyen San Antonio Spurs’un kazandığı Larry O’Brien Kupası ilgi gördü.

Yetkililerden aldığımız bilgiler dahilinde Stansport  ve Saran Holding ;  

Türk Cumhuriyetleri’nde yayın yapmaya başlayan Stansport 9 Haziran tarihinde yayın hayatına başladı. Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’da yayında olan kanal kısa bir süre sonra Tacikistan, Kazakistan, Azerbaycan’da da yayında olacak. Kanalın; yayın yapması planlanan ülkelerde kablo operatörlerine, dijital platformların içerisine kanal olarak entegre olması planlanıyor. Saran Holding’in yayın haklarını elinde bulundurduğu dünyanın en önemli spor müsabakalarına yer verilen kanal, dünyanın en zengin spor içerikli kanalı.

Saran Holding; 1995 yılından bu yana farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur. Holding; büyük ölçüde öz sermayeye dayalı yatırımları ile medya, online, yayıncılık, hizmet, havacılık, enerji, savunma ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Ulusal kalkınma planları ile uyum sağlayarak, uzun vadeli iş planlamaları da yapan Saran Holding, 30 iştiraki, 3 bine yaklaşan çalışanıyla Türkiye’nin önemli şirketler topluluklarından biridir.

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder