20 Eylül 2014 Cumartesi

Türk Tedarik Zinciri Profesyonelleri ödüllendirildi.

İSCSİ 2.Internatıonal Supply Chaın Summıt -2. Uluslararası Tedarik Zinciri Ödül Töreni

Suada’da 17 Eylül 2014 akşamı gerçekleşti. Geceye DSV, Ortec, Slimstock, MpObject, SCM, Inther, IcronTech, Zetes, Asis ve Lojistik Derneği (LODER) üst düzey yöneticiler katıldılar.


Defne Sarısoy’un sunuculuğu üstlendiği geceye P&G, Anadolu Efes, Pepsi, Arçelik, Carrefour, Karsan, Teknosa, Ford, Defacto, Teknosa, Mercedes, Tofaş, Eczacıbaşı, Şok, Lenovo, BSH, Haffele  gibi ödül alan firmaların yöneticileri yer aldı.
Ticari Bankacılık Türkiye Başkanı Gerlach Jacobs, SCI ve SSCI değerlendirmeleri yayınlanan yirmiden fazla makalesi bulunan  2005 yılından bu yana Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde Bilgi Dayalı Yeniliğin ve Yapay Zeka dersleri veren Doç. Prof.Dr. Gülgün Kayakutlu, Slimstock’un Türkiye Ülke Müdürü Songül Sezer birer açılış konuşması yaptılar.

İlk defa, Türkiye’deki tedarik zincirinin önemine dikkat çekmek için “ Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri” Projelerini yarıştırdılar. Uluslararası ortakların dışında Ekonomi Bakanlığı, Endüstri Derneği, Lojistik Derneği ( LODER ), Para Dergisi, Supply Chain Magazin organizasyonu destekleyenler arasındaydı. Katılan profesyoneller, gerek tedarik zinciri yönetimi alanındaki yetenek ve becerilerini sergilemek ve projelerini sunmak, gerekse meslektaşlarının ilgili sunumlar hakkında ne düşündüklerini öğrenebilme imkânına sahip olabildiler.   


Tedarik zincirinde, lojistikte veya üretim pozisyonunda en az 5 yıl görev almış profesyonel-ler. Tedarik zinciri süreci ile ilgili en az 1 projenin başında olmak   organizasyonun ilk  gününde projesini (projelerini) sunmak, ilgili bilgilerin 3. kişilerle paylaşımını şeklinde pek çok prosüdürü olan projede ödül tören sonrası proje profesyonelleri katılımcılarla uygulamalarını paylaştılar. 


Konuşmacılar Tedarik Zinciri Süreçlerinde sıkça karşılaşılan problemlerin nasıl çözüldüğü (FIFO, ürün imhalarının azaltımı, stok sayımı, kaynak planlama vb.) Üretim, dolum ve depo operasyonlarının entegre edildiği ileri sistem tasarımı hakkında detaylı bilgileri , Artırılmış proses verimliliği ve karar destek sistemlerini işlediler.


Verilen plaketler arasında en çok ilgi çeken firmalar Anadolu Efes’den Proje geliştirme Müdürü Koray Anar, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ gibi sektörün önde gelen firmalarından birinin lojistiğini yönetmekte olan Lojistik Müdürü,  Dr Selma Öner  oldu. Çok yakın tarihlerde ve gün içindeki Ödül törenlerinde Projeleri ödül alan firmaların üst düzey yöneticileriydi,


Gerek Anadolu Efes’den Koray Anar ve  gerekse, Şişe Cam Selma Öner ile yaptığımız söyleşilerde firmaların sürdürebilir başarıya imza atmalarının göze çarpan faktörlerini;  günlük  ürün izlenebilirliğin efektif bir şekilde sağlanması, depo operasyonlarındaki verimlilik artırılması  sektöründeki süreçler ve operasyonel hızın getirilme şartları Farklı ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek bir sistem yaratabilmesi, sıkça karşılaşılan problemlerin de çözülmesi şeklinde geliştirdikleri projeyi özetlediler.  Şişe Cam, hammadde,  biten ürün lojistiğinde yoğun olarak demiryolunu kullanan bir firma olması enerji tasarrufu, maliyet girdilerin azlığı pek çok alanda örnek teşkil etmesi başarıyı getiren unsurlarıydı.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder