28 Aralık 2013 Cumartesi

EGD TIM YILBAŞI BULUŞMASI-YILMAZ PARLAR


 
EGD  YILBAŞI BULUŞMASI

Başkanlığını Cem TV ve Cem Medya Grup Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı Kısa EGD olan Ekonomi Gazeteciler Derneğinin ekonomi zirvesine dönüşüşen geleneksel yılbaşı buluşması  26 Aralık 2013 tarihinde  ( TİM ) Türkiye İhracatçılar Meclisi Dış Ticaret Kompleksi’nde yapıldı.

 Siyasetten, Akademisyenlere- iş dünyasına, köşe yazarından, editörden serbest çalışanından -muhabireine kadar buluşulan zirvede bu yıl yine yoğun bir katılım vardı.

EGD Başkanı Celal Toprak “ EGD olarak Geleneksel yılbaşı buluşmasında birlikteyiz. Bir ailenin fertleri gibi toplanmaktayız. Zaman zaman iş adamlarıyla sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmekteyiz. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Diğer süreçlerde olduğu gibi bu sürecin de atlatılması temenni etmekteyiz.”  



Yılbaşı buluşmasına evsahipliği yapan TİM’i temsilen  TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu yaptığı konuşmada; "Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) Geleneksel Yılbaşı buluşması etkinliği geleneksel hale geldi. İş dünyası ile ekonomi gazetecilerini bir araya getirmektedir. 2013 yılı oldukça zorlu ancak başarılarla anılacak bir yıl oldu. Ekonomimizin büyümesi sürdü ve ihracat tempomuz artarak devam etti.  2 Ocak'ta Türkiye'nin yıllık ihracat rakamlarını Ankara'da açıklayacağız. Bilginin objektif bir şekilde kamuoyuna ulaşması önem taşımaktadır. Ekonomi basınının misyonu belirli ideolojinin kalıplarına göre değil, yansıdığı şekilde yansıtmaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu misyona uyulacağına inanmaktayız. Ekonomiyi ilgilendiren haberlerde şeffaflık ve buna tekabül eden yapıcı eleştirilerin olmasını ve hepimizin aynı gemide olduğuna dair ortak bilince hassasiyet gösterilmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuşmasını özetledi



TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi tarafından mesleğe katkı sunan gazetecilerin ödülleri hediyeleri  verildi. 

Ödüle layık görülenler; Güngör Uras Milliyet Gazetesi, Meliha Okur ve Feride Cem Sabah Gazetesi, Çetin Gürel Gözlem Gazetesi, Cemal Kalyoncu Aksiyon Gazetesi, Necla DalanVatan Gazetesi , Kenan Şanl Fortune Turkey, Metiner Sezer Türkiye Gazetesi , Halef Vayis Medya Takip Merkezi, Serap Girgin Baykal AB Vizyonu, İbrahim Balta Zaman Gazetesi, Erdoğan Yılmaz TAB Haber Ajansı,  Hacer Gemici Habertürk Gazetesi'nden, Oktay Özger Para Dergisi, Mustafa Kemal Çolak Ekonomist.

Seçici kurulda yer alan ekonomi yazarları Murat Gülderen, Uğur Küçük, Bora Erdin, İlker Pehlivan, Pelin Ünker, Serkan Şahin, Ayşe Ekin Gündüz, Ceylan Olcaş ve Erkan Zing' Hasan Arslan.

yilmazparlar@yahoo.com   

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder