28 Şubat 2013 Perşembe

ABD INDIANA EYALETİ TİCARET HEYETİ - (TABA/Amcham),-YILMAZ PARLAR


ABD INDIANA EYALETİ TİCARET HEYETİ TÜRKİYE’DE


ABD Indiana Eyaleti Ticaret Bakanı ve heyeti, Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/Amcham) tarafından ikili görüşmeleri gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye davet edildi. 26 Şubat 2013 tarihinde Florya Cumhurbaşkanı köşkü sosyal salonda ağırlandı.


Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/Amcham), Ekonominin kalkınma ve sürdürebilir projeleri doğrultusunda iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeleri yüksek seviyelere çekebilmek için ABD Indiana Eyaleti ile ikili görüşmeleri gerçekleştirmek için Indiana Eyaleti Ticaret Bakanı Victor Smith ve heyetini Türkiye’ye davet etti.


Toplantı öncesi Florya Atatürk Deniz Köşkü gezildi Atatürk’ün çalışma odası misafir odaları manevi kızının odasıkullandığı bazı eşyalar ziyaretcilere gösterildi.


Amerikan heyetinde Indiana Eyaleti Ticaret Bakanı Victor Smith ile birlikte Indiana Eyaleti Ekonomik Kalkınma Kurumu Kıdemli Uluslararası Projeler Müdürü Salena Lee, Keystone Construction CEO’su Ersal Özdemir, Indiana Eyaleti Ekonomik Kalkınma Kurumu Kıdemli Direktörü Chad Pittman, Indiana Eyaleti Ekonomik Kalkınma Kurumu Uluslararası İlişkiler Direktörü Kent Anderson ve Indiana Eyaleti Ekonomik Kalkınma Kurumu Tanıtım Direktörü Kelly Nicholl gibi isimler vardı.Ayrıca Türk Amerikan dernekleri başkanlığı yapan Turkish Resource Center of North Amerika direktörü Nurten Ural’da bulundu.


Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Onursal Başkanlığı ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Türkiye Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu Heyetin İki Ülke arasındaki ekonomik gelişmelerde katma değer kazandıracağın altını çizen bir nezaket davet konuşmasını yaptı. Indiana Eyaleti Ticaret Bakanı Victor Smith konuşma sonrası basınla bir toplantıyaparak soruları cevapladı.

ABD’deki yatırım alanları ve teşviklerle ilgili bilgiler verdi.

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/Amcham) üyelerin yoğunlukta katıldığı toplantıda SGK ve TBMM ‘in ilgili birimlerin temsilcileride bulundu.,


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder