23 Ocak 2013 Çarşamba

BUSİNESS TO BUSİNESS (B2B) PAZARLAMADA SON TRENDLER-YILMAZ PARLAR

BUSİNESS TO BUSİNESS (B2B) PAZARLAMADA SON TRENDLER

Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda, 22 Ocak 2013 tarihinde, Akçansa tarafından düzenlenen Pazarlama Zirvesi kapsamında, Şirketler arası pazarlama ve satış uygulamaları anlamına gelen Business to Business (B2B) pazarlamada son trendler ve farklı alanlardaki uygulamalar ele alındı.

Moderatörlüğünü Marka Danışmanı Temel Aksoy’un üstlendiği Akçansa Pazarlama Zirvesi’nde, Vodafone Kurumsal İş Birimleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, İPSOS-KGM CEO’su Vural Çakır, Fütürist Ufuk Tarhan, Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen’in yaptığı zirvede, konunun uzmanları olarak bilinen, Engin Aksoy - B2B pazarlamada yeni teknolojiler, Vural Çakır - Pazar ve müşteri araştırmaları, Hakan Gürdal - Tedarikçi-müşteri ilişkisinden iş ortaklığına geçiş, Ufuk Tarhan – Dijital Devrim ve hiper trendler konularını işlediler. Zirveye çok sayıda üst düzey yöneticiler, pazarlama yöneticileri ve akademisyenler ve basın mensupları katıldı.
Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen, zirve açılışını konuya uygun kısa yaptığı konuşmasında, Pazar ve müşteri odaklı ihtiyaç ve beklentiler hızla değiştiğini buna uygun süratde iş modellerini sürekli olarak sorgulama gerekliğini vurguladı. Grup Başkanı Mehmet Göçmen, zirve ana başlığı olan B2B pazarlamada emek ağırlıklı sektörlerde değişimin yoğun şekilde hissedilen alan olduğunu, bu alanda çalışan pazarlama profesyonellerini, müşterileri nezdinde iş ortağı olarak konumlanmak, katma değer yaratan hizmet sunmak ve sunulan hizmeti farklılaştırmak, bir sadakat zinciri oluşturmak ve kurumsal kültür ve değerlerin dışına çıkmadan üretimden satış sonrasına kadar müşteri beklentilerini etkili şekilde yönetmek gibi zor görevler beklediğinin altını çizdi.

Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, genel çizdiği portrede, Tedarikçi-Müşteri İlişkisinden İş Ortaklığına Geçiş konulu sunumunda, Akçansa'nın çimento ve hazır beton ürünlerinde geliştirdiği pazarlama yöntemlerinden örnekleri paylaştı.
Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcılarından, Engin Aksoy mobil uygulamaların örneklerini vererek gerekli bir pazar haline gelen anlattığı sunumunda, mobil gerçekliği "yeni normal" olarak tanımladı. Mobil pazarlama teknikleriyle çok çeşitli iş kollarında, doğru segmentasyonla, doğru kişilere ulaşmayı etkili kılan yöntemleri insan hayatına getirdiği kolaylıkları anlattı. Sosyal Lokal ve Mobil kelimelerinden türetilen (SoLoMo) kullanımının yaygınlaşmasını ve bu konulardan uzak olanın (SoLoMo) korkusuna kapıldığını toplumdan geri kaldığını hissettiğini dile getirdi. Dünyada akıllı mobil kullanıcının bir milyar civarında olduğunu söyledi.
Vural Çakır Pazar ve Müşteri Araştırmaları başlıklı sunumunda, Busines to Concumer (B2C) alanında müşterinin duygusal davranışlar sergilediğini, B2B pazarlamada rasyonel davranan müşteriler olduğunu söyledi. Pazarlamanın bu günü önemli   Stratejik planlama diye bir şey olması mümkün olmadığını, uzun vadede hepimizin öleceğini örnekledi.

Yaptığı yenilikci işleri Kartvizitine sığmayan Fütürist Ufuk Tarhan, dijital devrim ve hiper trendlere yönelik sunumunda, çok kısa bir zaman 2045 yılı insanının ve dünyanın gelebileceği evrimi video gösterimleriyle işaretledi. Yeni dünya insanı tasarım, teknoloji ve tedarik üçlüsüyle oluşan T Modeli insan olarak tanımladı.
Bilgiden çok becerilerin öne çıkacağı bir döneme girildiğini, Bilgi yaygınlaştıkca önemini yitirdiğini eskidiğini, Ölümsüzlüğü aradığımızı ve buna yaklaştığımız bir çağda artık bilginin değil becerinin tedarik edildiğini, iş ve özel yaşam ayrımının giderek ortadan kalktığını bir döneme girdiğimizi söyledi. Ayrıca Dijital devrimin yeni başladığını,   paralel kariyer  ve çoklu kariyer kavramlarını gündemimize almamız gerektiğini vurguladı.

Moderatör Marka Danışmanı Temel Aksoy panel  konuşmaları toparlayan bir özle farklılaşmak için ürünün esas olmadığını Ürüne odaklanmak miyopluğa neden olduğunu, Pazar ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan çözümlerle geleneksel algıdan uzaklaşmanın mümkün olabileceğini şeklinde özet bir sunum yaptı.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder